Harkemase Boys maatje te klein voor Quick Boys

Harkema - Harkemase Boys moest zaterdag op sportpark De Bosk zijn meerdere erkennen in Quick Boys: 1-4.

Het was dezelfde uitslag als een week eerder tegen Noordwijk, dat voor Quick Boys bovenaan staat in de derde divisie. Een schande is dat niet: zowel Noordwijk als Quick Boys steekt in deze competitie boven de rest uit.

Harkemase Boys speelde een uiterst moeizame eerste helft, waarin het al snel tegen een 2-0 achterstand aan keek. Vlak voor rust lag ook de derde treffer achter doelman Erick Jansema. De bal ging op de strafschopstip, na hands van Iloba Achuna.

Na rust kwam Harkemase Boys goed uit de kleedkamer. De ploeg van Tieme Klompe deed vlak voor de pauze iets terug via Robert Stelpstra. De spits kopte knap raak. Wat volgde in de tweede helft was een bijzonder fysiek duel, waarbij het spel geregeld stil lag door overtredingen. Harkemase Boys drong aan op jacht naar de aansluitingstreffer, kreeg ook een paar kleine mogelijkheden, maar in de tegenstoot sloeg Quick Boys tien minuten voor tijd genadeloos toe: 1-4.

Harkemase Boys staat voorlopig op een negende plaats, met evenveel punten (negentien) als ONS Sneek. De Harkieten spelen komende zaterdag een uitwedstrijd tegen hekkensluiter ASV De Dijk uit Amsterdam.