Bekeruitschakeling voor De Twee Kastelen

Buitenpost - Het wil nog niet echt vlotten met de externe teams van schaakclub De Twee Kastelen. Het tweede team pakte afgelopen week wel het eerste wedstrijdpunt, maar het eerste team werd meteen uitgeschakeld in de eerste ronde van de FSB-beker.

DKT 1 speelde een uitwedstrijd in Sint Jacobiparochie tegen Emanuel Lasker 2. Vaste krachten Pieter Bronsema en Sven Broersma konden niet meespelen, dus werden twee invallers uit het tweede meegenomen: Bartele Bosma en Jan van Paassen. De wedstrijd werd 2-2: DTK won vrij regelmatig aan borden 1 en 2 en verloor net zo regelmatig aan borden 3 en 4. Om toch een winnaar aan te wijzen, moest men gaan snelschaken. Helaas eindigde het vluggeren in een 3-1 nederlaag voor DTK. Als het snelschaken ook 2-2 was geëindigd zou DTK doorgaan, omdat het in de reguliere duel aan de hogere borden had gewonnen.

In december volgen de laatste drie wedstrijden van dit kalenderjaar voor DTK: op vrijdag 7 december speelt DTK 2 thuis tegen Philidor 4. Op 14 november zijn de duels DTK 1 - SC Leeuwarden 2 en DTK 3 - Jurjen Tolsma 2.