Weer Charles Dickens Kerstmarkt in centrum van Buitenpost

Buitenpost - In Buitenpost wordt op zaterdag 8 december weer een Charles Dickens Kerstmarkt gehouden. Het evenement duurt van 14.00 tot 20.00 uur.

Op deze gezellige en altijd drukbezochte kerstmarkt met ruim 85 kramen kunt u zich weer in de vervlogen tijd van Charles Dickens wanen, stelt de organisatie van het evenement. ,,Zo kunt u genieten van de prachtige koren in de Mariakerk en van muziek op straat. Ook de sfeervol aangeklede kramen dragen hieraan bij.”

Het aanbod van waren is zeer divers. Er staan kramen met onder meer kerstdecoraties, woonaccessoires, bloemstukken, sieraden, schapen vachten, ambachtelijk, op houtoven gestookt, brood en lekkere hapjes en drankjes.

Traditiegetrouw kan er ook een kijkje worden genomen bij de oude ambachten zoals Fries houtsnijwerk, Fries aardewerk, glas graveren en glas in lood. Ook de levende kerststal is weer aanwezig, net zoals de ijsbaan voor de kinderen en levend straattoneel.

Kortom, het is een dagje uit voor jong en oud, aldus de organisatie van de kerstmarkt in Buitenpost. De toegang voor dit evenement is gratis. De markt is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op de Facebookpagina Kerstmarkt Buitenpost is meer informatie over de deelnemers te vinden.