Nieuwe mfa Grootegast muzikaal ingewijd door Oranje

Grootegast - In een uitverkochte multifunctionele accommodatie (mfa) Grootegast vond afgelopen zaterdag een succesvol najaarsconcert van CMV Oranje Grootegast plaats.

Het pas geopende mfa werd omgetoverd tot een mooie concertzaal, waar zowel het C-, B-, en A-orkest van Oranje van zich lieten horen.  
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, dat werd deze avond wel bewezen. Beide jeugdorkesten, onder leiding van de twee jonge dirigenten Geertje Mars en Dineke van der Ploeg, lieten zien dat ze niet alleen mooie muziek kunnen maken, maar ook het publiek uitstekend kunnen entertainen.  

Het A-orkest stond onder leiding van Jaap Musschenga, die met het dit najaarsconcert zijn interim-periode bij Oranje afsloot. Aan het einde van de avond bedankte bestuurslid Lourens Kuipers Musschenga voor zijn grote inzet en enthousiasme waarmee hij het afgelopen half jaar voor Oranje heeft gestaan.

Vervolgens kon het dirigeerstokje officieel worden overgedragen aan de nieuwe dirigent van Oranje: Pieter Bosma. Vanaf 26 november zal hij het stokje ter hand nemen en maken Oranje en Pieter Bosma zich samen op voor de komende kerstperiode en het Voorjaarsconcours in Zutphen op 16 maart 2019.  

Al met al kan Oranje terugkijken op een geslaagde avond in het nieuwe mfa. Binnenkort trekken de leden van Oranje langs de deuren met de bekende en traditionele rolladeactie.