Kostenoverschrijdingen bij WMO-vervoer Noordoost-Friesland

Buitenpost - Het WMO-vervoer in Noordoost-Friesland heeft in het eerste half jaar ‘wat meer gekost dan begroot’. Dat zei wethouder Margreet Jonker van de gemeente Achtkarspelen donderdagavond tijdens de gemeenteraad.

De kostenoverschrijding bij de nieuwe vervoerder Jobinder werd volgens Jonker veroorzaakt doordat veel taxi’s die wel waren ingepland uiteindelijk niet werden ingezet. ,,Deze zijn stil blijven staan.” Het is de verwachting dat aan het eind van het jaar de kosten binnen de begroting zijn gebleven, zo stelde Jonker.

Voor wat het leerlingenvervoer betreft zijn er minder uitgaven gedaan dan geraamd, aldus Jonker. ,,Dit vervoer  is wat goedkoper. Dat komt door minder leerlingen.”

Sinds begin januari heeft Noordoost-Friesland met een nieuw vervoerssysteem te maken. Dit liep in de beginperiode allesbehalve soepel. In de raadsvergadering van Achtkarspelen vertelde Sake van de Meer van de FNP dat er geluiden circuleren over ‘forse tekorten’ bij Jobinder. Daar kon wethouder Jonker niet op ingaan. ,,Ik kan er niets over zeggen.”