Succesvol trainersduo Bosma en Van der Werff verlengt bij ’t Fean

Surhuisterveen - Hoofdtrainer Mark Bosma heeft zijn contract bij voetbalvereniging ’t Fean ’58 met nog een seizoen verlengd. Assistent Minno van der Werff blijft eveneens bij de zaterdagtweedeklasser.

Nadat ’t Fean ’58 na enkele moeilijke jaren vorig jaar de titel voor zich opeiste, verloopt de terugkeer in de tweede klasse boven verwachting. Bosma en Van der Werff voerden met succes een verjonging door.

Al bij zijn aanstelling gaf de oefenmeester uit Mantgum aan de jeugd een kans te willen geven. ,,En daar zijn wij als bestuur erg content mee”, vertelt Jan Lammers, verantwoordelijk voor de technische zaken bij de blauwhemden. ,,Spelers en begeleiding zijn heel positief en dan is het voor ons ook wat gemakkelijker.”

Het vlaggenschip van de Feanster voetbalclub staat momenteel op de zesde plaats in de tweede klasse waarin het eerder negentien seizoenen achtereen acteerde. Voor ’t Fean ’58 staat morgen - zaterdag 24 november - de uitwedstrijd tegen SC Veenwouden op het programma. Veenwouden bivakkeert in de onderste regionen van de ranglijst.