TTV Buitenpost verstevigt koppositie na walk-over in Katwijk

Katwijk - De kampioenskansen vergroten; dat was zaterdag het doel van TTV Buitenpost-tafeltennissers Jaap van Tijum, Thomas Kuijer en Arnoud Hofman.

Voor de een-na-laatste wedstrijd van het landelijke derde divisie-seizoen reden zij al vroeg in de middag naar Katwijk. In de kustplaats speelden zij de belangrijke uitwedstrijd tegen de hekkensluiter van poule G: TTV Rijnsoever 1 (Jeroen Holten, Johan Vliegenthart en Pascal Breuer).

In eigen huis kende de Friese ploeg nog de nodige problemen met dit team, maar in Katwijk troffen zij een aangeslagen tegenstander. Hofman, Kuijer en van Tijum bleven zonder groots te spelen op de been in zowel de enkelwedstrijden, als het dubbelspel.

Holten liet Hofman nog wel flink zweten. De lange Heerenvener wist een 10-6 achterstand in game vier ternauwernood om te buigen. Voor van Tijum bleef het bij twee enkelspelzeges, omdat Vliegenthart zijn laatste wedstrijd geblesseerd op moest geven. Dankzij dit makkelijk verdiende punt lieten de Buitenposters hun opponenten puntloos achter: 0-10. 

Achtervolger Amsterdam ’78 won fors van Pecos (8-2), maar kon niet voorkomen dat TTV Buitenpost verder afstand nam. Met nog één competitieronde te gaan staan Kuijer, van Tijum en Hofman nu vier punten los. Volgende week hopen zij in Ede (Gelderland) het kampioenschap veilig te stellen. Daar nemen zij het op tegen BIT.NL, een team wat zich juist hoopt veilig te spelen.