Surhuisterveen ruikt de koppositie na zege

Surhuisterveen - Tegenstander Harlingen, onder leiding van trainer Gerrie Schouwenaar, was eigenlijk geen partij voor de Feanster formatie: 4-2.

En toch maakten de Feansters het zichzelf gigantisch moeilijk. De eerste de beste aanval van de Harlingers trof namelijk doel: 0-1. Het duurde tot de 40ste minuut voordat Surhuisterveen via Bart Bosgra iets terug kon doen: 1-1. En toen alle supporters dachten aan de koffie was het wederom Bart Bosgra, die na een prima voorzet de 2-1 op het scorebord bracht.

Ook na de pauze was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij. Na klungelig verdedigen werd het plotseling 2-2. De Feansters zetten een tandje bij en pas tien minuten voor tijd was het Joeri Feenstra die met een daverende knal voor

3-2 zorgde.

Surhuisterveen kroop deze keer niet in zijn schulp, maar speelde vooral op de aanval. Bart Cazemier zorgde keer op keer voor de nodige onrust in het Harlinger strafschopgebied. Minstens drie keer stond de keeper van Harlingen op de juiste plek en hij wist de bal buiten de palen te houden. In de 88ste minuut was er weer een geweldige passeerbeweging van Cazemier en daar wist een verdediger geen raad mee. Hij passeerde zijn eigen doelman met een  onhoudbaar schot: 4-2.

Surhuisterveen gaat zondag op bezoek bij de nummer 4 Irnsum. Boornbergum, dat derde staat, speelt tegen ONB. De wedstrijd Boornbergum – Surhuisterveen wordt uitgespeeld op 16 december en is beslissend voor de eerste periode.