Flamingo’s delft onderspit tegen De Granaet

Buitenpost - Na het kampioenschap van vorig jaar mocht Flamingo’s in de tweede klasse B meteen aantreden tegen een gerenommeerde tegenstander: De Granaet uit Dokkum. Lange tijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Halverwege de tweede helft namen de Dokkumers een beslissende voorsprong en gaven de winst met 18-23 niet meer uit handen.

In een afgeladen sporthal De Houtmoune trokken beide ploegen fel van leer. Flamingo’s opende de score met een treffer van Tsjerk Hamstra. Helaas werd een strafworp even later niet verzilverd, waarna De Granaet in de tegenstoot de voorsprong pakte: 1-2.

Het bleef stuivertje wisselen, waarbij de stand telkens van beide kanten weer gelijk werd getrokken. Hendrik Land had een paar keer pech bij  afstandsschoten die  uit de korf draaiden. Na 20 minuten moest de sterk spelende Aaltje van der Mei met een blessure naar de kant. Haar vervangster Anneke Broekhuizen scoorde meteen de 9-8. Verdedigende chaos bij Flamingo’s, waar De Granaet goed van profiteerde, leverde een ruststand van 10-11 op. 

Na de rust dreigde het gat groter te worden, maar de ingevallen Wieger dan der Wolf zorgde met twee knappe afstandsschoten voor 12-12. Toch ging het langzaam mis voor Flamingo’s. Teveel kansen werden niet goed uitgespeeld of eenvoudigweg gemist. De Granaet bouwde een beslissende voorsprong op. Bij de stand 14-18 leken Herman Pilat en Marrit Postma met rake afstandsschoten het gat te dichten, maar het mocht niet zo zijn. Even later  brak De Granaet door  naar 17-22.  De Dokkumers speelden de wedstrijd vervolgens via lange aanvallen geroutineerd uit en pakten de winst met 18-23.

Score: Herman Pilat (4), Tjerk Hamstra (3), Hendrik Land (3), Wieger van der Wolf (3), Amarins van der Meer (2), Aaltje van der Mei, Anneke Broekhuizen, Marrit Postma.