Set ‘m op pakt vier medailles in Dokkum

Dokkum - Set ‘m op uit Augustinusga haalde afgelopen weekeinde met twee teams vier medailles op het FK in Dokkum.

Het jeugdteam, dat bestond uit Shenia Feenstra, Jannie de Beer, Marrit Posthumus, Hendrike Bronsema, Eline Veen, Esther Hoogsteen en Nina Haagsma, beet het spits af. Deze jonge meiden lieten keurige sprongen zien en waren goed op elkaar ingespeeld. Hiermee werden ze dan ook verdiend Fries kampioen op trampoline en airtrack. En ook mochten ze nog het zilver mee naar huis nemen voor de plankoline kast. De junioren, Bonnie Kiers, Rixte de Boer, Sanne en Kirsten van den Berg, Marieke Hoogsteen, Stien Barkmeijer en Kyara Broos, die in de middag aan de beurt waren wilden niet van hun clubgenootjes onderdoen. Ze lieten zien dat ze hard getraind hadden op netheid. Dit leverde hun ook maar liefst twee titels op. Op trampoline tafel en trampoline pegasus kregen ze een gouden beker, en op de airtrack een mooie zilveren.

Naast het Fries kampioenschap in Dokkum was Set’m op ook met succes aanwezig op een internationale acrowedstrijd.

Op zaterdagmiddag reisden Aline Terpstra en Eline Veen namelijk af naar Breda om deel te nemen aan een internationaal acrogymtoernooi. Ze lieten een nette balansoefening zien bij de C-senioren. Een aantal schoonheidsfoutjes zaten er nog wel in, waardoor ze buiten het podium eindigden. Maar zo vroeg in het seizoen is het al erg knap om hier te staan.

Een dag later was het de beurt aan Marrit Posthumus en Paulien de Bruin bij de B-senioren. Zij lieten hun tempo en balansoefening zien. Ze namen veel risico, door moeilijke elementen te tonen. Dit werd verdienstelijk beloond door de jury. Ze kregen het brons voor balans, zilver voor tempo, op een minimum verschil achter de winnaar, en ook nog een bronzen medaille voor de allround-competitie.

Set ’m op liet zien dat de leden klaar zijn voor het aankomende seizoen.