Actie 'Schoenmaatjes' geslaagd op 'De Wynroas'.

Harkema - De actie 'Schoenmaatjes gezocht' zit er weer op. In samenwerking met de twee plaatselijke kerken van Harkema organiseerde basisschool 'De Wynroas' deze actie.

Het doel van deze actie is om schoenendozen te vullen met eigen speelgoed, schoolspulletjes en verzorgingsartikelen. Zo leren onze kinderen te delen met kinderen die op straat moeten leven, in vluchtelingenkampen zitten of op een andere manier in grote armoede leven.

De dozen worden dit jaar uitgedeeld aan kinderen in Albanië, Moldavië, Irak, Ghana en Sri Lanka.

Er werden veel mooie versierde en goed gevulde dozen ingeleverd. Aan het eind van de week werden alle dozen verzameld in de hal bij de hoofdingang. Bij het inkomen van de school was dit een heel mooi gezicht. In totaal werden 202 dozen ingeleverd. Vrijdagmiddag werden de dozen door twee leerkrachten naar het verzamelpunt in Kollum gebracht. De initiatiefnemers kunnen terug zien op een geslaagde actie.

,,Hé, hé, jij bent niet alleen, wij zijn hier met zovelen. Hé, hé, kijk maar om je heen, je kunt de wereld delen. Het is een klein gebaar, je kunt de wereld delen met elkaar. Maar toch gaat het niet eerlijk toe, jij hebt weinig, ik heb veel. Dus kijk ik wat ik heb voor jou, zodat ik daarvan deel. Ik geef je zo een beetje zon, warme stralen , licht van mij. Misschien maakt dat ver van hier een heel klein beetje blij", zo klonk een fragment uit het 'Schoendooslied'.