Geslaagde vogelshow in grote zaal De Lantearne Surhuisterveen

Surhuisterveen - Vogelvereniging Surhuisterveen e.o. heeft dit jaar wederom een zeer geslaagde tentoonstelling beleefd.

Plaats van handeling was voor de tweede maal de grote zaal van De Lantearne in Surhuisterveen, waar de bezoekers onder het genot van een versnapering op het terras tussen de vogels konden zitten. In de prachtig ingerichte zaal - die goed recht deed aan de prachtige vogels, variërend van kanaries tot kaketoes - was het voor de keurmeesters een heidens karwei om de kampioenen in de diverse klassen aan te wijzen.

Op de drukbezochte openingsavond kon het publiek de keuzes van de keurmeesters aanschouwen. De bezoekers konden zich allemaal vinden in de winnaars en winnaressen.

De kampioenen op een rij. Kampioen Kleur Kanaries EK + BM: M. de Haan; kampioen Postuur Kanaries EK: R. van der Veen; kampioen Tropen EK: H. Dijkstra; kampioen Kleur Grasparkieten EK: mevrouw A. van der Veen; kampioen Standaard Grasparkieten EK + BM: J. van Hijum; kampioen Agaporniden EK + BM: B. Wassenaar; kampioen Agaporniden EK Stel: W. Wassenaar; kampioen OK: mevrouw A. Postma-van der Heide. Kampioen grote Parkieten EK + Derby + Kampioen TT + Bondskruis en daarmee de grote winnaar van de show werd H. Postma.

Vogelvereniging Surhuisterveen e.o. feliciteert alle winnaars en winnaressen en bedankt alle inzenders voor een geslaagd evenement.