Feestelijk kerstconcert jubilerend vrouwenkoor Noaten op ’e Sang

Surhuisterveen - Vrouwenkoor Noaten op ’e Sang uit Surhuisterveen geeft dit jaar een feestelijk tintje aan haar traditionele kerstconcert. Het twintigjarig bestaan vormt de aanleiding.

Het kerstconcert staat voor zaterdagmiddag 15 december om 16.00 uur op het programma. Plaats van handeling is de Regenboogkerk in Surhuisterveen.,, Een twintigjarig bestaan mag gevierd worden”, vindt Noaten op ’e Sang. ,,Dat geldt zeker voor een koor dat gestart is in 1998 met zo’n twintig leden en dat nu bestaat uit zo’n 55 enthousiast zingende vrouwen.”

Ledenstops waren meermalen aan de orde bij Noaten op ’e sang. Dat geeft aan dat het een springlevend vrouwenkoor is. Dirigente Sietske Smid uit Surhuizum is zeker een belangrijk onderdeel van dit succes. Met veel humor en muzikaal talent heeft zij door de jaren heen het koor op een hoger plan gebracht. ,,Geen geschoolde stemmen in dit koor, maar het plezier in het samen zingen straalt er vanaf en dat is net zo belangrijk!”

Voor de koorleden, muzikanten en dirigente Sietske Smid werd in oktober al een feestelijke avond gehouden. ,,Het publiek is nu aan de beurt”, zegt voorzitter Roza Stiksma uit Buitenpost. ,,In de Regenboogkerk in Surhuisterveen is een ieder weer welkom zoals ieder jaar op een late zaterdagmiddag in december.”

Het feestelijk tintje bestaat onder andere uit een gastoptreden van Adri de Boer, Feanster van geboorte en bekend als zanger van mooie zelf geschreven liedjes. Ook zal De Boer samen met het koor zingen.

Duurde andere jaren het kerstconcert een uur; nu is het programma uitgebreid met genoemd optreden, een korte pauze en - uiteraard - met veel liederen gezongen door Noaten op ’e Sang. Naast de bestaande leden van het combo zullen Wander van Duin en Karst Jan Nauta dit kerstoptreden tot een mooi geheel maken.

Een ieder is welkom op dit speciale kerstconcert in de Regenboogkerk te Surhuisterveen van 16.00 uur tot 18.00 uur op 15 december. De toegang is geheel gratis.