It Fean/Boelenslaan ziet winst in turbulente slotfase in rook opgaan

Ferwert - De hoofdmacht van de korfbalcombinatie It Fean/Boelenslaan is zaterdag tegen het eerst puntverlies aangelopen. In Ferwert kwamen de roodhemden tegen NQL niet verder dan een gelijkspel: 14-14.  

Vooraf wist It Fean/Boelenslaan dat Nij Quick Libben een gelijkwaardige tegenstander is en dat er geknokt moest worden voor de punten. In de eerste helft leken de punten mee te gaan naar Surhuisterveen. Maar na de rust konden de gasten de voorsprong niet ver genoeg uitbreiden. In een turbulente slotfase sleepte de thuisploeg er een gelijkspel uit.

Na het beginsignaal wist NQL vrij snel de korf te vinden. De gasten wisten meteen aan te sluiten, tot 3-3 bleef dit doorgaan. Toen pakte de Expert-formatie de draad op en wist op twee punten voorsprong te komen. Bij rust was de stand 5-7 in het voordeel van de bezoekers.

In de pauze werd de gastenploeg erop geattendeerd dat de voorsprong uitgebreid moest worden, anders zou het in de slotfase nog spannend worden. Na de rust bleef It Fean/Boelenslaan doorgaan en werd de marge uitgebreid naar drie doelpunten. Maar het gat van vier treffers kon niet geslagen worden. Opgelegde kansen werden gemist en de thuisploeg wist gestaag mee te scoren.

Vijf minuten voor tijd was de stand 11-14 en leek het gespeeld te zijn. Maar NQL wist nog even aan te zetten en kwam een minuut voor het einde op 13-14. De bal kwam nog in de aanval terecht en na een actie naar binnen legde de scheidsrechter de bal op de stip. Deze werd gemist, maar mocht overgenomen worden. Toen werd het alsnog 14-14.

Helaas een verloren punt voor It Fean/Boelenslaan, zo vonden de bezoekers. Volgende week speelt It Fean/ Boelenslaan thuis om 18.50 uur in de Surventohal in Surhuisterveen tegen DIO.