DE-puntenactie voor Voedselbank Achtkarspelen weer van start

Surhuisterveen - In de afgelopen week is in Achtkarspelen de Douwe Egberts-koffiepuntenactie weer van start gegaan. Het betreft de zevende editie.

Deze jaarlijkse actie is een initiatief van de Lionsclub Surhuisterveen-De Leijen in samenwerking met de Stichting Voedselbank Achtkarspelen. De actie houdt in dat er op tien locaties in de gemeente Douwe Egberts-punten kunnen worden ingeleverd. Het totaal van alle ingezamelde punten wordt door Douwe Egberts omgezet naar gratis pakken koffie voor de cliënten van de Voedselbank.

Iedere vijfhonderd punten zijn één pak koffie van 500 gram waard. U kunt uw DE-punten inleveren bij de Poiesz-supermarkten in Buitenpost, Kootstertille en Harkema; Bakkerij De Korenaar, woonzorgcentrum ’t Suyderhuys, de supermarkten Albert Heijn en Jumbo in Surhuisterveen; supermarkt Spar in Drogeham en bij de Coöp-supermarkt en woonzorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost.

Inleveren kan tot en met 31 december waarna de punten worden geteld en verstuurd naar Douwe Egberts in Utrecht. Vorig jaar was de opbrengst in Achtkarspelen ruim 25.000 spaarpunten en dat betekende ruim vijfhonderd pakken koffie voor de Voedselbank in Achtkarspelen.

Heeft u nog ergens punten liggen die u wel wilt missen? ,,De cliënten van de Voedselbank Achtkarspelen zullen er erg blij mee zijn! Bij voorbaat dank!”