Lauwers College profileert zich als Business school bij Essentra Extrusion

Buitenpost - Een groep leerlingen van de bovenbouw havo/vwo van het Lauwers College Buitenpost heeft afgelopen donderdag 29 november voor de tweede keer een bezoek gebracht aan het bedrijf Essentra Extrusion (voorheen Enitor).

Leerlingen hadden van tevoren informatie over het bedrijf opgezocht, met name op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Tachtig jaar en één dag produceert dit bedrijf 24/7 onderdelen die je overal in je huis tegen kunt komen. Extruderen is een vormgevingstechniek waarbij vervormbaar kunststof materiaal door een matrijs in een bepaalde vorm geperst wordt. In 1956 was het een van de eerste bedrijven die met deze techniek producten ging maken. Enitor maakte in die periode stoffen kettingkastbeschermers en zocht hiervoor naar bevestigingsmateriaal. Het was niet eenvoudig om dit onderdeel te vinden, dus werd besloten om dit zelf maar te vervaardigen op een extrusionmachine.

Nu worden er op 75 machinelijnen verschillende producten samengesteld. Maar liefst tweehonderdenveertig werknemers vinden emplooi in dit bedrijf, dat in vijf ploegendiensten 24/7 vijfduizend verschillende onderdelen aan klanten levert. 

Tijdens het eerste gedeelte van de bijeenkomst verzorgde Ralf Meijer (head of process engineering) een presentatie. Die ging onder andere over de verschillende afdelingen en natuurlijk ook over de producten die hier worden gefabriceerd voor andere grote ondernemingen zoals Ikea en Siemens.  De verschillende kunststofkorrels en poeders worden gemengd en verhit tot 200 graden Celsius, door een aantal matrijzen geperst en vervolgens weer afgekoeld en keurig op maat gesneden. Dit is een kwetsbaar en fragiel proces. Het goed laten verlopen van het maken van een onderdeel neemt dan ook al gauw twee uren in beslag. Als er te veel deuren tegen elkaar openstaan kan dit er al voor zorgen dat producten te snel afkoelen en niet meer voldoen aan de norm. Ook een kleine dip in de stroomstoring kan al een machinestilstand veroorzaken. Een noodaggregaat biedt geen oplossing, omdat de stroomafname hiervoor te hoog is. 

De afgekeurde producten worden door Essentra zelf voor een groot gedeelte weer verpulverd en opnieuw verwerkt in producten. Het kleine percentage restafval wat dan nog overblijft, wordt afgevoerd en kan ook weer gebruikt worden om bijvoorbeeld zwarte plastic paaltjes van te maken die een ieder met een rijbewijs vast wel eens over het hoofd heeft gezien. Essentra heeft voor het verantwoord omgaan met het milieu een keurmerk: ISO 14001. Eén keer per jaar wordt  gecontroleerd of het bedrijf nog wel voldoet aan de normen. Het voldoen aan deze norm is niet een verplichting, maar zowel Essentra, net als veel klanten, stellen dit op prijs. 

In het tweede gedeelte volgde een rondleiding door de verschillende afdelingen van het bedrijf. Achtereenvolgens werden het magazijn, de mengafdeling, de ontwikkelafdeling, en de productieafdeling bezocht. Indrukwekkend om te zien hoe de profielen geperst en afgekoeld worden en keurig op lengte worden afgeknipt, en indien gewenst nog worden voorzien van een etiket.

Het was een leerzame middag voor de leerlingen die nu misschien wel de keuze hebben gemaakt om te kiezen voor het bedrijfsleven, of ooit eens in deze onderneming een stage te volgen of zelfs een baan te zoeken.