‘Feanster Open’ koppeltoernooi nieuw op de dartskalender

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 5 januari 2019 staat Surhuisterveen in het teken van het darten. Dan wordt in Zalencentrum De Lantearne een groots opgezet koppeltoernooi gehouden, uniek voor de regio.

De eerste ‘Feanster Open’ is professioneel opgezet. “Het wordt een bijzonder sfeervol evenement”, zeggen Wouter Numan en Sander van der Veen, de drijvende krachten achter het geheel. “Er is een professionele organisatie ingehuurd, die het wedstrijdgedeelte voor haar rekening neemt.”

De minimumleeftijd van de deelnemers is gesteld op 16 jaar. Het toernooi is gedoteerd met een prijzenpot van € 1.000,00, waarvan € 300,00 voor het winnende koppel, met als kanttekening dat de prijzenpot is gegarandeerd bij deelname van 64 koppels of meer.

De voorronden beginnen om 16.00 uur en worden in de grote zaal gespeeld. De halve finales en de grote finale worden ’s avonds op het podium afgewerkt, waar het publiek – dat gratis toegang heeft - via videoregistratie op een grootbeeld de wedstrijd nauwlettend kan volgen. De grote zaal wordt dan omgetoverd tot een heuse dartsarena.

De halve finales en de finale worden van commentaar voorzien door mastercaller Ray Martin, een begrip binnen de dartswereld. Opgeleid door RTL 7 dartscommentator Jacques Nieuwlaat is hij gespecialiseerd in het presenteren van dartsdemonstraties, clinics en wedstrijden. Tevens is hij referee bij internationale toernooien. Zo kon de welbespraakte en met humor doorspekte Martin mannen als Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, eigenlijk alle internationale grootheden verwelkomen op ‘zijn’ podium. Hij is dan ook een veelgevraagde presentator/mastercaller bij dartstoernooien. Een echte entertainer, die ook als zanger optreedt, zo ook tijdens de ‘Feanster Open’. Na afloop is gezelligheid troef. Het dartsspektakel wordt afgesloten met muziek.

De kosten van inschrijving zijn € 15,00 per koppel. Er is mogelijkheid tot voorinschrijving – sluit op 3 januari – maar inschrijven kan ook aan de zaal tot 15.30 uur op de wedstrijddag. Opgave is mogelijk op feansteropen@gmail.com of per app. op 06-57931714 / 06-34303830 / 06-30878706. De inschrijfkosten bij voorinschrijving kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL 40 RABO 0321 5011 79 t.n.v. Stichting De Lantearne o.v.v. naam / Feanster Open 2019.