Open dag SchotseHooglanders en lezing Poepdokter

Opende - De jaarlijkse open dag bij de boerderij van Jelwin en Ymkje Kuipers vindt op 15 december plaats. Jelwin en Ymkje hebben Schotse Hooglanders en Hereford runderen en verkopen natuurvlees van deze rassen.

Tijdens de open dag zijn er workshops feestelijke hapjes en bottenbouillon maken, een proeverij, voedingscafé, een wandeling en natuurlijk kun je de Schotse Hooglanders en Hereford runderen zien en natuurvlees en rauwmelkse zuivel kopen.

Dit jaar hebben Jelwin en Ymkje als aanvulling op hun open dag programma een lezing georganiseerd. In Opende staat immers het prachtige BaronTheater en over gezonde voeding kan heel wat verteld worden. Er is iemand die dat heel goed kan, en er ook in slaagt een lezing met veel humor te verzorgen. Dat is Nienke Gottenbos, zij is ook bekend als ‘De Groene Vrouw' (naar de gelijknamige blog) en als ‘De Poepdokter’. Het thema van de lezing is ‘Gezond de feestdagen door’.

De poepdokter?! Dat vraag om wat uitleg. Nienke Gottenbos schreef een aantal bestsellers met deze titel. Nienke is darmfloratherapeut en eigenwijs voedingsdeskundige. Poep en voeding hebben een logische connectie, maar toch brengen we ze meestal liever niet met elkaar in verband. Nienke doet dat juist wel. Aan poep kun je namelijk heel veel zien. Heb je last van verstopping, ben je aan de dunne, of is het elke keer weer een verrassing wat er in de pot belandt? Dat zijn belangrijke tekenen dat het niet goed gaat met je darmflora. En je darmflora is heel belangrijk. Niet alleen voor een fijne stoelgang, maar voor je hele gezondheid. Voor bijvoorbeeld je weerstand, energieniveau, je huid en een gezond gewicht.

De belangrijkste manier om je darmflora te onder ondersteunen is via voeding en via stressmanagement.  Twee onderwerpen die in de drukke feestdagenperiode behoorlijk actueel zijn. In de lezing vertelt Nienke over het belang van de darmflora en darmgezondheid. Je leert alles over je spijsvertering en hoe je je buik en darmflora gezond houdt. Je krijgt praktische tips om de feestdagen gezond en stressvrij door te komen. En (gelukkig maar) gezond en lekker gaan heel goed samen.
En je darmbewoners zullen je dankbaar zijn.

De open dag bij de boerderij, aan de Kaleweg 13 te Opende, vindt op 15 december van 10.00 tot 14.30 uur plaats. Vervolgens gaat het programma verder in het BaronTheater te Opende. De lezing is daar van 15.00 tot 17.00 uur. De open dag is gratis toegankelijk, voor de lezing kun je kaartjes kopen op www.schotsehooglanders.nl