Juf Jellie krijgt eigen plein bij OBS De Balkwar

Kootstertille - Sint en Piet brachten op 5 december voor alle leerlingen aan obs de Balkwar te Kootstertille prachtige cadeaus mee. Voor juf Jellie van der Sluis had Sinterklaas bovendien een bijzondere verrassing in petto.

Aan het eind van schooljaar 2017-2018 ging juf Jellie met pensioen. Van 1976 tot augustus 2018, 42 jaar lang, was juf Jellie de kleuterjuf van o.b.s. de Balkwar. Dat betekent dat tussen de zes- en zevenhonderd Tilster kinderen les van haar hebben gehad.

Juf Jellie stond bekend als een rustige leerkracht met een grote liefde voor niet alleen haar eigen leerlingen, maar voor alle leerlingen van de Balkwar. Een juf die volop meeging in alle ontwikkelingen en veranderingen die het onderwijs met zich meebracht. Niets was haar te veel. Jellie, altijd bescheiden, wilde aan het eind van schooljaar 2017-2018 geen groots afscheid van haar onderwijstijd. Wel wilde ze nog een kleine reünie met 'oud' collega’s waarmee ze in die 42 jaar had samengewerkt. Deze reünie werd georganiseerd. Onder het genot van een hapje en drankje werden allerlei herinneringen opgehaald. Daarnaast stond de laatste schooldag geheel in het teken van het afscheid van juf Jellie. Het schoolplein van o.b.s. De Balkwar was die dag omgetoverd in camping het Sluisje. Op ongedwongen wijze nam Jellie die dag afscheid van de leerlingen en de ouders.

In Spanje was dit bericht ook Sinterklaas ter ore gekomen. Hij nam toen meteen contact met de Balkwar op. Zijn mening was dat er op de Balkwar een blijvend aandenken aan juf Jellie diende te komen. Er moest een juf Jellie plein worden gerealiseerd. Sinterklaas bood om die reden, op 5 december, aan een blij verraste juf Jellie het bord aan.

Op deze wijze zullen leerlingen, collega’s en ouders Jellie blijven herinneren als de leuke, lieve vriendelijke juf waarbij zij in de klas hebben gezeten.