Indrukwekkend adventsconcert Mannenkoor Westerlauwers

Surhuisterveen - Christelijk Mannenkoor Westerlauwers heeft zondagmiddag in De Flambou in Surhuisterveen z’n jaarlijkse adventsconcert gegeven. De tot de laatste stoel  bezette zaal kreeg weer een geweldig repertoire voorgeschoteld door het ruim honderd man tellend koor.

Met ondersteuning van soliste Fardau van der Woude en een blaaskwartet werden veel nieuwe advents- en kerstliederen ten gehore gebracht. Het is ieder jaar weer een uitdaging voor het koor onder leiding van dirigent Jan Hibma om negenhonderd bezoekers bijna twee uren lang te boeien.

Orgel en piano werden bespeeld door organist Jan Kroeske en pianist Sebastiaan Schippers. Het prachtige geheel met schitterende kerstmelodieën in een sfeervol verlichte kerkzaal werd  op een warme wijze gepresenteerd door Grietina Nowee.

Bijzonderheid was dat tijdens dit concert een moment was ingepland om negen nieuwe leden te verwelkomen bij het koor. Het vormt een bewijs dat dit mannenkoor uit deze regio nog steeds op spectaculaire wijze groeit in kwaliteit maar ook in ledental.

Op zaterdag 16 februari is Mannenkoor Westerlauwers alweer present in De Flambou in Surhuisterveen. Dat staat een winterconcert samen met het Frysk Senioren Orkest op het programma.