Flamingo’s redt het net niet tegen Noordenveld

Buitenpost - Na een slechte start kwam Flamingo’s Buitenpost knap terug in de wedstrijd. Helaas was het niet genoeg en trok Noordenveld met 15-17 uiteindelijk toch aan het langste eind.

In een goedgevulde Houtmoune ontspon zich een boeiend duel tussen het ongeslagen Noordenveld en het puntloze Flamingo’s. Aanvankelijk leek het daar niet op, want de Rodenaren gingen vliegend van start. Elk schot was raak, terwijl de thuisploeg er aanvallend niks van bakte. 

Tot overmaat van ramp moest routinier Herman Pilat al na vijf minuten geblesseerd naar de kant. Gelukkig viel Martein Visser goed in. Bij de stand 0-5 vond Hendrik Land als eerste voor de geelhemden de korf. Vervolgens knokte Flamingo’s zich langzaam terug in de wedstrijd. De 6-7 werd gescoord door Elizabeth Leenstra, die zich onderscheidde met knappe verdedigende acties. Nog voor de rust werd de stand met 8-8 gelijkgetrokken door twee treffers van Martein Visser, waaronder een geweldige afstander. 

Na de pauze waren beide ploegen volledig aan elkaar gewaagd. Het verschil was lange tijd nooit groter dan een punt. 

Helaas miste Flamingo’s maar liefst drie strafworpen, waardoor er geen gaatje werd geslagen. De wedstrijd was bloedstollend spannend. Beide ploegen gooiden alles in de strijd. 

Nadat de stand door Amarins van der Meer op 13-13 was gebracht, paste Noordenveld in de laatste tien minuten een beslissende wissel toe. Via de ingebrachte heer vonden de gasten hun schotkracht terug, terwijl het scoren bij de thuisploeg stokte. Noordenveld creëerde een beslissende voorsprong met 13-16. Met een laatste treffer van Tjerk Hamstra kwam de eindstand op 15-17. Ondanks een, behalve de start, sterk gespeelde wedstrijd, weer geen punten voor Flamingo’s. Komend weekeinde wacht de uitwedstrijd tegen Harich. 

Score: Martein Visser (4), Amarins van der Meer (3), Tjerk Hamstra (3), Wieger van der Wolf (2), Marrit Postma, Elizabeth Leenstra, Hendrik Land.