Scholieren Grootegast krijgen voorlichting over vuurwerk

Grootegast - In de gemeente Grootegast vindt dit jaar de derde editie van de vuurwerkvoorlichtingsdagen plaats.

Leerlingen van de groepen zeven en acht van de basisscholen worden op dinsdag 11 december bewust gemaakt van de gevaren van vuurwerk. Op dinsdag 18 december zijn de eerste en tweede klas van de middelbare scholen aan de beurt.

Tijdens de voorlichtingsdagen wordt ook stilgestaan bij het werk van de hulpverleners. Wat zijn de gevaren van vuurwerk? Wat zijn de gevolgen van onverantwoord gebruik? Hoe werkt de hulpverlening? De brandweer, ambulance, politie en bureau Halt geven workshops, waarin zij vanuit hun eigen discipline antwoorden geven op deze vragen.

Bewust maken van gevaren

Ondanks de jaarlijks terugkerende landelijke vuurwerkcampagnes gebeuren er nog steeds veel ongelukken met vuurwerk, weet de gemeente Grootegast. ,,Daarnaast krijgen hulpverleners in toenemende mate te maken met geweld, wanneer zij in actie moeten komen bij een incident.”

Tijdens de voorlichtingsdagen worden voorbeelden gebruikt uit de praktijk en wordt ingegaan op de rol van hulpverleners. Door jongeren op jonge leeftijd bewust te maken, kunnen volgens Grootegast gevaarlijke situaties in de toekomst worden voorkomen.