Surhuisterveen wint na doelpuntrijk duel van Terschelling

Surhuisterveen - Voetballen om 12.15 uur, de ene na de andere regenbui over je heen krijgen en supporters die toch wel redelijk massaal aanwezig waren op het Feanster sportcomplex It Ketting. Dat waren de ingrediënten voor een prima wedstrijd van de thuisploeg tegen Terschelling: 5-2.

Al na een kwartier scoorde Bart Cazemier de 1-0. Toen na 35 minuten Joeri Feenstra een vrije trap schitterend wist binnen te krullen, dacht menigeen dat de wedstrijd al was gespeeld.

Maar niets was minder waar. Terschelling beschikt over een goed voetballende ploeg en zocht ook regelmatig de aanval. Deze ploeg won vorige week nog met 8-0 van Harlingen, dus Terschelling weet wel wat scoren is. Maar de verdediging van Surhuisterveen, onder aanvoering van keeper Theo de Haan, speelde weer een goede partij. In de 40ste minuut kwam de bal heel ongelukkig op de arm van Andries Walda. De penalty werd door de Terschellingers onberispelijk binnen geschoten: 2-1.

Na de pauze zorgde Surhuisterveen met bij vlagen oogstrelend spel voor veel druk op het vijandelijke doel. Leon van Dijk wist na een goede voorzet wel raad met de bal en plotseling stond het 3-1. Na een hoge voorzet vanaf rechts (Bart Bosgra) was het wederom Cazemier die met een geweldige kopbal richting de tweede paal scoorde: 4-1.

Ten slotte was het de beurt aan spits Blend Barzinghi, die via een mooie schijnbeweging vrij voor doel kwam en gemakkelijk de 5-1 maakte. In de laatste minuut kreeg een Terschelling aanvaller nog even vrij baan van de Feanster verdediging, zodat een beter Surhuisterveen uiteindelijk met 5-2 won.

Komende zondag speelt Surhuisterveen de gestaakte wedstrijd tegen Boornbergum uit met een 1-0 achterstand. Bij winst is Surhuisterveen periodekampioen.