Jochem van Putten bezorgt Harkemase Boys zege

Groningen - Het duel tussen Jong FC Groningen en Harkemase Boys leek af te stevenen op een doelpuntloze remise. Tot Jochem van Putten de ploeg van Tieme Klompe alsnog de volle buit bezorgde: 0-1.

Van Putten profiteerde van een foute terugspeelbal van een verdediger van Jong FC Groningen. Hij viel vlak voor tijd in en bekroonde zijn invalbeurt met de winnende treffer. ,,De trainer zei: gaan. Gebruikmaken van je snelheid en gas erop”, zei Van Putten tegenover Harkemase Boys TV. ,,Proberen te winnen. Dat is gelukkig gelukt.”

,,Die jongen van Groningen wilde de bal terug passen naar zijn keeper”, zag Van Putten. ,,Maar hij had nooit gekeken. Dus ik dacht: ik gok het erop. Hij kwam panklaar voor mijn voeten en ik kon hem zo binnen tikken. Een beetje geluk.”

Vlak voor de winnende treffer was Harkemase Boys ook al een paar keer gevaarlijk. ,,Af en toe had Groningen wel een periode de overhand, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat we zouden verliezen. Eerder dat het doelpunt voor ons nog zou vallen. En dat gebeurde gelukkig ook.”

Harkemase Boys staat na vijftien wedstrijden op een knappe vijfde plaats in de derde divisie. ,,Ik kwam van PEC Zwolle en had niet echt een idee wat ik moest verwachten”, zei Van Putten. ,,Onze doelstelling was begin van het seizoen handhaven. Dat is het eigenlijk nog steeds. Maar we staan niet heel ver van de bovenste vier. We doen het gewoon hartstikke goed. Maar het is niet onverwacht voor mij. Alles wat we op de trainingen doen, komt er ook goed uit. Of de doelstelling moet worden aangepast? Nee, laten we het eerst bij handhaving laten en niet met ons hoofd in de wolken gaan lopen.”