Gaat de vlag uit bij jouw club of vereniging?

Tytsjerksteradiel - Tytsjerksteradiel wil de vlaggenmasten van LF2018 graag een nieuwe plek geven. Clubs en verenigingen in de gemeente maken kans op een complete vlaggenmast.

Hijs jij binnenkort jullie eigen vlag bij het verenigingsgebouw of sportpark? Het zou zomaar kunnen!

Om kans te maken op een vlaggenmast dient in maximaal honderd woorden te worden aangegeven waarom de vlag bij jouw club of vereniging moet wapperen. De vijf meest creatieve en originele ideeën beloont de gemeente met een vlaggenmast. Een jury onder leiding van burgemeester Jeroen Gebben maakt de keuze.

Meedoen
Om mee te doen aan de actie wil men uiterlijk maandag 7 januari 2019 jouw reactie ontvangen. Geef duidelijk aan om welke club of vereniging het gaat. Je motivatie van maximaal honderd woorden mag je sturen naar Josine Zijlstra. Dat kan via mail jzijlstra@t-diel.nl, of per post naar Gemeente Tytsjerksteradiel ter attentie van Josine Zijlstra onder vermelding van ‘Vlaggenmast’ Postbus 3, 9250 AA in Burgum.

Vlaggenmasten
In 2017 zijn in opdracht van de gemeente vijf vlaggenmasten naast het gemeentehuis geplaatst door de stichting Leeuwarden-Fryslân. De vlaggen dienden voor de promotie van LF2018. Het college van Tytsjerksteradiel heeft besloten om de vlaggenmasten te schenken aan lokale clubs en verenigingen. Op die manier krijgen de masten weer een plek binnen de mienskip. De vlaggenmasten worden door de gemeente bezorgd en geplaatst. Uiteraard moet de locatie wel geschikt en te benaderen zijn met materieel.