Storm op komst: windkracht 9 tot 10 voorspeld

Friesland - FRIESLAND - Woensdagochtend wordt enkele uren storm verwacht met in Friesland uitschieters tot windkracht 9 of 10. Het KNMI heeft voor woensdag vanaf 2.00 uur tot 18.00 uur code geel afgegeven.

Vanwege de voorspelde storm zijn dinsdagmiddag al vier Friese keersluizen gesloten. Het gaat om de sluis bij Goingaryp, de sluis in de Noardbroekster Feart bij Broek, de Joustersluis en de keersluis in de Lange Sleat. De keersluizen blijven in elk geval dicht tot 15.00 uur woensdagmiddag dicht. Scheepvaartverkeer kan er zo lang niet door.

Veerdiensten geschrapt

Door de verwachte storm schrapt Rederij Doeksen woensdag meerdere afvaarten naar Terschelling en Vlieland.
De veerdienst van Harlingen naar Terschelling van 9.45 uur vervalt - net als die van Terschelling naar Harlingen (12.30 uur). Er vaart een extra veerdienst van Terschelling naar Harlingen om 17.30 uur. Verder varen de sneldiensten tussen Harlingen en Vlieland niet. De sneldiensten tussen Harlingen en Terschelling varen wel volgens schema. De veerdienst van Harlingen naar Vlieland (9.00 uur) gaat ook niet door - net als de retourdienst vanaf Vlieland die normaal gesproken om 12.00 uur vertrekt. Wel vaart er een extra boot van Vlieland naar Harlingen om 17.00 uur.

Hoog water

De laatste boot van Harlingen naar Vlieland vertrekt woensdag om 20.30 uur. De tijd is aangepast in verband met hoog water op het eiland. Om die laatste reden adviseert de gemeente Terschelling woensdag geen auto's te parkeren op het haventerrein en de Willem Barentszkade.