Update: Morgen rijden negen van de tien treinen

GRONINGEN/FRIESLAND - /DRENTHE Alle weeralarmen zijn inmiddels opgeheven, zo ook code geel.

Treinreizigers kunnen echter nog steeds niet allemaal hun reis vervolgen. Als gevolg van de zware storm die over Nederland raasde hebben NS en ProRail vanochtend het treinverkeer gestaakt. De storm heeft veel schade aan spoor, bovenleidingen en stations veroorzaakt die hersteld moet worden, voordat er weer treinen kunnen rijden. Het gevolg is dat vanavond niet alle treinen kunnen rijden.
De problemen op het spoor donderdag, zullen doorwerken in de dienstregeling van vrijdag. Dat heeft een woordvoerder van de NS gezegd. ,,We verwachten dat over de hele dag gemiddeld negen van de tien treinen zullen kunnen rijden."
Wel denkt de woordvoerder dat de gevolgen van de problemen in de ochtend groter kunnen zijn dan later op de dag. ,,We adviseren reizigers dan ook om vrijdag de reisplanner te checken om te zien hoe het met bepaalde treinritten zit." Volgens de NS-woordvoerder heeft ProRail te kennen gegeven welke reparaties vannacht kunnen worden uitgevoerd. ,,Nadat dit is gebeurd, moeten wij alle treinen naar de plek rijden waar ze moeten staan. Maar dat gaat niet in alle gevallen lukken. Daar zal de dienstregeling vooral in de ochtend last van hebben."