Opnieuw auto in kanaal tussen Stroobos en Grijpskerk

Stroobos - In de nacht van zaterdag op zondag is nabij Stroobos een man met zijn auto in het Van Starkenborghkanaal terechtgekomen.

De bestuurder wist op eigen kracht uit het voertuig te komen en zich in veiligheid te stellen. Hij werd vervolgens opgevangen door buurtbewoners.

De chauffeur belandde vermoedelijk als gevolg van de gladheid met zijn wagen in het water van het kanaal. Ter plaatse - buurtschap Eibersburen - is geen vangrail en is sprake van een zeer smalle berm. Ook is het door de steile beschoeiing zeer moeilijk om uit het water te komen.

Medio december reed een vrouw uit Buitenpost op een ander gedeelte van de weg tussen Stroobos en Grijpskerk met haar auto in het water. Op dat moment was er eveneens sprake van een glad wegdek. De Buitenpostse overleefde het ongeval niet.

Na het ongeval in december klonk alom een luide roep om maatregelen op de weg aan de noordkant het Van Starkenborghkanaal. Het ongeval van zaterdagnacht doet deze discussie opnieuw flink oplaaien. ,,Het is de hoogste tijd voor een vangrail!”