Masquerade Theater speelt Non-Aktief voor de laatste keer

Gerkesklooster - Nog één keer brengt Masquerade Theater uit Kollumerzwaag de vijfjarige jubileumvoorstelling Non-Aktief ten tonele.

Plaats van handeling van dit iepenloftspul is op 1 september bij de Hervormde Kerk van Gerkesklooster.

Masquerade Theater bestaat nu vijf jaar en voor het eerst in hun bestaan was de première uitverkocht. De voorstelling is gratis, maar na de voorstelling mag het publiek zelf bepalen of ze wat willen geven. Van alle kanten klinkt dat Non-Aktief goed in elkaar zit en dat er op hoog niveau wordt gespeeld. De ploeg heeft zelf onderzoek gedaan naar de geschiedenis van verschillende kloosters in de regio. Dat is de basis geweest van het verhaal, dat nu zo enthousiast gespeeld wordt.

De voorstelling begint met een begrafenisstoet, waar je als publiek in meeloopt en zo op de locatie komt. Het is de begrafenis van de op één na laatste non. De monniken hebben een probleem: wie zorgt er voor de weesjes? Waar de kinderen in dit gemengde klooster vandaan komen ligt voor de hand, maar het wordt op subtiele wijze verteld. Voor de oplettende kijker zitten er veel grappen en woordgrappen in.

Het klooster moet dicht, er raakt van alles kwijt en de bierbrouwerij begeeft het. De enige non die er nog is, loopt continu weg en wordt door veldwachter Bromsnor terug gebracht. De monniken zitten met de handen in het haar en bedenken een plan: ze roven nonnen uit een ander klooster.

Na afloop van het stuk gaan de weeskinderen met een pong het publiek door, in de hoop dat het publiek een vrijwillige bijdrage geeft. Voor het leveren van een grote prestatie hoef je geen grote vereniging te zijn.

Voor wie wil: er zijn nog kaarten beschikbaar voor deze voorstelling. Voor meer informatie: zie www.masqueradetheater.nl