Gezond Natuur Wandelen van start in Harkema

harkema - Gezond Natuur Wandelen is woensdag gestart in Harkema.

Vijf enthousiaste inwoners uit de gemeente Achtkarspelen begeleiden elke week wandelingen in Harkema. ‘We zijn trots op de vrijwilligers die inmiddels ook al zijn getraind als begeleiders. Gezellig buiten wandelen in de natuur doet je goed, vooral als je het samen doet’, aldus wethouder Margreet Jonker. ‘Ik hoop dat we dit in meer dorpen van de grond krijgen!’

Elke woensdag wordt van 09.30 tot 10.30 uur gewandeld vanuit De Spitkeet in Harkema. In Buitenpost starten binnenkort ook wandelingen. Inwoners die meer willen bewegen of gewoon gezellig met een groep de natuur in willen kunnen gratis mee wandelen. Opgeven is niet nodig.

Landschapsbeheer Friesland zoekt nog meer vrijwilligers in Achtkarspelen die hun enthousiasme voor natuur en wandelen willen delen en op regelmatige basis een wandelgroep willen begeleiden. Voor training wordt gezorgd. Meer informatie hierover is te krijgen bij Meina Wouda (begeleider Gezond Natuur Wandelen): meinawouda@online.nl, 06 51 95 77 18 of via Erwin Duursma erwin@gahetgewoondoen.nl U kunt zich ook aanmelden via www.landschapsbeheerfriesland.nl/aanmeldformulier-vrijwilligers.

Foto’s: gemeente Achtkarspelen