Inschrijving 3 Provinciën Wandeltocht gestart

FRIESLAND/DRENTHE/GRONINGEN De inschrijving voor De 3 Provinciën Wandeltocht op 12 mei is gestart. De tocht speelt zich af in het hart van Noord-Nederland. Het gebied rond het punt waar de grenzen van de provincies Friesland, Groningen en Drenthe bij elkaar komen.

Elk jaar worden de routes in een andere richting uitgezet. Deze editie is de tiende en voert door de omgeving van het gebied ten westen van Bakkeveen. Dit is het gebied van beekdal het Koningsdiep, waar je over de hoge zandruggen aan weerszijden van het Koningsdiep loopt en op sommige punten het water van het “Ald Djip” aan kunt raken.

De routes de zijn uitgezet, voeren je voor een deel door gebieden die anders niet toegankelijk zijn. De routes gaan onder meer via Wijnjewoude, het Oude Bosch, Wijnjeterper Schar en Landgoed De Slotplaats. Deelnemers lopen dwars door kleurrijke weilanden, over landwegen en door bossen. Als de toestand van de terreinen het toelaat is er weinig asfalt onderweg.

Met routes van vijf tot veertig kilometer is er voor iedereen een geschikte afstand. Inschrijven kan via www.3wandel.nl De opbrengst is dit jaar bestemd voor Hulphond Nederland.