Stakingen in streekvervoer ook dit weekend en volgende week

Regio - Vakbond FNV zet de staking in het streekvervoer in het weekeinde en volgende week voort. De CNV schort de staking op tot maandag.

Dat is vrijdagmiddag besloten na langdurig overleg. De chaufeurs willen meer loon, minder werkdruk en meer tijd voor pauzes. De stakingen van afgelopen week hebben nog niet tot een resultaat geleid, waardoor FNV en CNV de stakingen doorzetten. 

Donderdag leek het erop dat de chauffeurs in het weekeinde weer aan het werk zouden gaan. Daar is toch vanaf gezien. FNV-onderhandelaar Paula Verhoef: ,,De werkgevers stellen zich belachelijk op. Ze zijn blind en doof voor hun eigen mensen en voor de reizigers.’’

Publieksvriendelijke acties

Busreizigers lijken voorlopig nog niet van de stakingen af te zijn. CNV houdt komende week maandag, dinsdag en woensdag publieksvriendelijke acties. De bussen rijden tijdens de spits, daarbuiten wordt gestaakt. Dit komt erop neer dat de bussen dagelijks tussen 06.00 en 10.00 uur en tussen 15.00 en 19.00 uur rijden. 

FNV spreekt zich niet uit over een termijn. ,,We willen reële rijtijden en voldoende overstaptijd, zodat passagiers beter en veiliger vervoer krijgen’’, zegt Verhoef. ,,De acties hebben nog niet tot een resultaat geleid. Daarom gaat het door."