Voedselbank Surhuisterveen krijgt bezoek van Gemeentebelangen Achtkarspelen

Op 29 december is Gemeentebelangen Achtkarspelen (GBA) op bezoek geweest bij de voedselbank van Achtkarspelen in Surhuisterveen.

De voedselbank doet haar werk volledig met ongeveer veertig vrijwilligers voor ongeveer dertig huishoudingen. Wat neerkomt op ongeveer honderd mensen. De voedselbank maakt gebruik van de overschotten van voedselproducenten, van supermarkten en andere winkels. Hiermee wordt verspilling van voedsel voorkomen. Cliënten kunnen zo worden voorzien van een gezond en evenwichtig voedselpakket.

De voedselbank heeft om alle gezinnen goed te kunnen helpen veel en gevarieerd voedsel nodig. Een voedselpakket zou tenminste moeten bestaan uit zuivel, groente, vlees, brood en fruit. En ook andere producten zoals broodbeleg, koffie, thee, tandpasta willen ze graag in de pakketten opnemen.

Op 16 december was op Omrop Fryslân te zien en te lezen dat Friese Voedselbanken veel behoefte hebben aan eten. Er zijn aanhoudende tekorten, met name als het gaat om vlees. Voor GBA een van de reden om in actie te komen. In samenwerking met Henk van slagerij De Toer uit Surhuisterveen is GBA tot een mooie actie gekomen om vleespakketten beschikbaar te stellen voor de voedselbank.

,,Wat is het mooi om te zien dat er zoveel vrijwilligers paraat staan om de voedselbank mogelijk te maken. En wat is het tegelijk dubbel om te horen dat dit nog altijd nodig is. De 30 huishoudingen vallen op het eerste gezicht mee. Maar schijn bedriegt als we de toelichting aanhoren. Veel cliënten kloppen niet aan vanwege schaamte, trots of ander leed. Wat doen de 40 vrijwilligers fantastisch werk voor de voedselbank! Mooi om te zien dat de mienskip voor elkaar klaarstaat”, aldus lijsttrekker Sierd Vegelin.

vlnr: Jappie Dijkstra, Jacob Hooghiemstra, Gerda Holthuis, Sierd Vegelin (Lijsttrekker), Dineke Terpstra en Tjeerd Dijkema