Horeca opent deuren

Horeca opent deuren

Surhuisterveen Vanaf zaterdag mogen er weer gasten binnen worden ontvangen in alle restaurants en cafés. Eigenaar Johan Tigchelaar van Brasserie Kolkzicht is heel blij dat ze - naast het terras - ook de deuren van de brasserie open mogen doen. “We blijven door de versoepelingen ook twee uur langer open tot 22.00 uur en dat is fantastisch. Zo gaan we in fases weer terug naar ‘normaal’ en dat is goed” , aldus de horeca-eigenaar.

In de weekenden was Brasserie Kolkzicht het laatste half jaar al open voor ‘to go’, maar vanaf zaterdag mag er dus weer gezellig binnen gegeten worden. Natuurlijk gelden er nog wel bepaalde RIVM-regels, maar Tigchelaar is heel blij met de verdere versoepelingen. “We kunnen weer los. Vanaf 28 april mochten de terrassen al weer open in Nederland. Veel mensen vinden het heerlijk om er weer uit te kunnen en we hebben het dan ook heel druk. Vooral met het mooie weer van de afgelopen week werken we ons een slag in de rondte. We beginnen ’s morgens vroeg en werken zes dagen per week zo’n twaalf uur per dag. Je ziet vooral met de versoepelingen dat iedereen er op uit gaat. Straks als alles weer op de rit ligt, zal dit wel normaliseren. Wij vinden het in ieder geval heerlijk dat we weer druk bezig zijn.”

Personeel

In heel Nederland is er een tekort aan werknemers. Ook bij Kolkzicht kunnen ze nog wel personeel gebruiken. “Het afgelopen jaar zijn er 70.000 mensen in Nederland uit de horeca gestapt. Elke horecagelegenheid heeft mensen nodig en personeel is lastig te krijgen. Het wordt dus nog een lange zomer, maar we hebben er heel veel zin in”, besluit Tigchelaar.