Echografie nieuw bij Fysiotherapeut Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN Bij Fysiotherapie Surhuisterveen/Harkema hebben Klaas jr. van Dam, Amanda Kwast en Akkelyna de Vries een opleiding gevolgd voor echografie.

Echografie maakt gebruik van geluidsgolven die voor het menselijk gehoor niet waarneembaar zijn. Bij dit onderzoek beweegt de fysiotherapeut een kleine scanner met gel over de huid. Het uitgezonden geluid wordt teruggekaatst (echo) door de verschillende structuren in het lichaam. Het teruggekaatste geluid wordt omgezet in beeld op een monitor.

Toepassing

Echo wordt ingezet voor de beoordeling van verschillende aandoeningen. Hierbij is te denken aan sportblessures, schouderklachten, heupklachten, knieklachten, elleboogklachten, hielspoorklachten en enkelklachten. De fysiotherapeutische behandeling kan met echo doelgerichter zijn.

Ook kan in sommige gevallen de voortgang van de behandeling met echo worden beoordeeld. Soms komt het voor dat u naar aanleiding van een echo terugverwezen wordt naar de huisarts. Echografie is niet altijd noodzakelijk, uw therapeut kan u hier meer over vertellen. Voor meer informatie, zie www.fysiotherapiesurhuisterveen.nl .