Jeugd VV Opende geniet van fun-ochtend

OPENDE Voor de jeugd tot en met 12 jaar hield VV Opende onlangs een sport en spel-voetbaldag. In samenwerking met ‘Echt Outdoor’ uit Opende kreeg de jeugd een leuk programma voorgeschoteld.

Op 29 mei is het de beurt aan de bovenbouw. Dan zullen jeugdtrainers van Sc Heerenveen langskomen om de jeugd de kneepjes van het vak bij te brengen. Om 9.30 uur is het de beurt aan de onder 13, waarna vervolgens om 10.30 uur de beide onder 17 teams, gedurende vijftig minuten, onder handen worden genomen

Deze twee activiteiten is de jeugd aangeboden door de Club van 100 en de Supportersvereniging vv Opende. Volgens de besturen van de gulle gevers is het mooi dat ze in dit seizoen toch bij kunnen dragen aan de activiteiten van het Peender jeugdvoetbal. “Het is fantastisch dat het jeugdbestuur zo actief is en daar willen we graag onze bijdrage aan leveren”, aldus Club van 100-bestuurslid Klaas Elzinga.

Flinke groei

Opende op zoek naar nieuwe trainers: In de jeugd is er sprake van een flinke groei van leden. Hierdoor zijn we nu al op zoek naar nieuwe trainers. Ook voor het nieuwe seizoen zijn we op zoek naar trainers die één of twee keer in de week de jeugd naar een technisch hoger plan kunnen brengen. Denk jij hier aan bij te kunnen dragen? Schroom dan niet en meld je bij het jeugdbestuur. In het nieuwe seizoen hopen we het traject van ‘train de trainer’ weer op te pakken, waarbij de jeugdcoördinatoren, samen met de KNVB een programma samenstelt om alle trainers/leiders een tas met voetbalbagage mee te geven.

In de komende weken is er nog méér te doen op de velden van vv Opende. Zo doet de club mee aan het oranjefestival van de KNVB. Daarbij stelt de club zich open voor haar eigen jeugdleden, maar ook voor vriendjes en vriendinnetjes, die op een speelse manier met voetbal in contact komen. Tot en met eind meii mogen alle jeugdigen ‘gratis’ proeven aan het voetbal. De vereniging stelt alles in werking om de jeugd zoveel als mogelijk te laten bewegen en door het openstellen van de club kan iedereen ruiken aan het (voetbal)spelletje.

Indeling

Het jeugdbestuur is achter de schermen al druk bezig met de indeling van volgens seizoen. Wil jij ook verzekerd zijn van een plekje in één van onze (jeugd)teams? Meld je dan vroegtijdig aan, zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Ook het afmelden dient vroegtijdig doorgegeven te worden. Zowel bij aan- als afmeldingen kan een teamindeling er weer (heel) anders uit komen te zien. Vandaar ook de nadrukkelijke wens van het jeugdbestuur om van beiden vroegtijdig op de hoogte te worden gebracht.

Zoals eerder geschreven stelt VV Opende haar trainingen open voor kinderen die nog geen lid zijn, hiervoor moet vooraf contact opgenomen worden met Lubbe Klaver (06-46948725) of René Sienema (06-12343513).