Sportieve VEENS Testcenter-dag bij vv 't FEAN ‘58

SURHUISTERVEEN Op Sportpark De Ketting bij ’t Fean’ 58 in Surhuisterveen organiseerde Veens Voetbal Academie donderdag in samenwerking met @sportschool Fit-Now te Kollum en voetbalvereniging ’t Fean’ 58 een VEENS Testcenter-dag voor jongens en meisjes van 9 t/m 16 jaar.

Na een gezamenlijke warming up begonnen de eerste voetbaltesten: eerst werd de snelheid gemeten, uithoudingsvermogen en kracht (samen met specialisten van Fit Now) maar ook schietnauwkeurigheid, tackle-vaardigheden, tactische handelingssnelheid, passing, balcontrole en nog meer. De hele dag stond in het teken van (voetbal)testen afleggen en hoge scores halen Een leuke manier om ieders voetbalkwaliteiten op de proef te stellen en te vergelijken met vrienden en teamgenoten.

De groep van 70 deelnemers werd in tweeën gedeeld. Door de groepen werd er een WK gespeeld. De winnaar van WK-toernooi was Italië. Na de lunch ging de jeugd verder met de laatste (her)testen en speelde de andere groep het WK-toernooi waar nog extra punten te verdienen waren. Om drie uur werd de sportieve dag afgesloten met de uitreiking van unieke FIFA-scorekaart. Het was voor de deelnemers een leerzame dag en een geslaagde dag.