RTV NOF in de race voor titel Lokale omroep van het Jaar

BURGUM Streekomroep RTV NOF is genomineerd voor de titel Omroep van het Jaar 2021. Dat is donderdag bekendgemaakt door de NLPO, de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen.

RTV NOF is de omroep voor Achtkarspelen, Dantumadiel, Noardeast-Fryslân en Tytsjerksteradiel. ‘Opnieuw horen we bij de top van Nederland, echt geweldig voor onze redactie en vrijwilligers! In 2019 werd RTV NOF voor het eerst genomineerd in deze categorie, de afgelopen jaren hebben we flinke stappen gezet.

Deelname aan een landelijke pilot voor professionalisering van lokale omroepen, een fusie met buuromroep RTV Kanaal 30 (Achtkarspelen/Tytsjerksteradiel), nauwe samenwerking met Omrop Fryslân en de NOS kenmerken een periode waarin RTV NOF flinke stappen zet. Deze nominatie voelt als loon naar werken en is een bevestiging dat we op de juiste weg zijn’, aldus Marco Keizer (voorzitter RTV NOF).

Negen nominaties

In totaal zijn negen omroepen genomineerd voor de prijs. Deze omroepen mogen zich presenteren voor een vakjury, met onder anderen Timo Kamst (voormalig dj 3FM en presentatiecoach), Elger van der Wel (online mediaspecialist), Bart Jan Cune (nieuwslezer), Evelien de Bruijn, radio- en televisiepresentatrice (bekend van Hart van Nederland, Top 2000 en NPO Radio 2) en juryvoorzitter Lauren Verster (presentatrice).

De Lokale Media Awards worden op vrijdag 11 juni digitaal, live vanuit Beeld en Geluid, uitgereikt. Naast de prijs voor de beste omroep, worden ook prijzen uitgereikt voor radio- en tv-programma’s en talentvolle jonge presentatoren. De genomineerde omroepen in de categorie Omroep van het Jaar 2021 zijn:

1. Dtv Nieuws

2. OOG Groningen

3. OPEN Rotterdam

4. Omroep Venlo

5. REGIO8

6. RTV Maastricht

7. RTV NOF

8. Streekomroep ZuidWest

9. WOS

Deze omroepen worden dit jaar, samen met de Omroep van het Jaar 2019, 1Twente, ingezet als het visitekaartje van de lokale publieke omroepsector