Uitreiking boek over transportbedrijf De Bruin

Uitreiking boek over transportbedrijf De Bruin

Zaterdagmorgen ontving oud-directeur Albert de Bruin het eerste exemplaar van het boek ‘De Bruin, van bodedienst tot internationaal transportbedrijf’uit handen van de maker Wiebe Oegema, Gerrit de Boer en Karst Wierenga . Er was een drive-in voor alle personen die een boek besteld hebben. Voorafgaand aan de uitreiking was er een mooie toespraak van Gerrit de Boer waarbij diverse dankwoorden zijn uitgesproken, onder andere aan alle mensen die meegewerkt hebben en foto’s hebben ingestuurd. Albert de Bruin had op zijn beurt een mooi dankwoord aan de drie heren die het boek hebben gemaakt . Het boek over een van de grootste Nederlandse transportbedrijven in de twintigste eeuw, werd uitgereikt op het oude terrein van het bedrijf aan de Lauwersweg in Surhuisterveen.

‘De Bruin. Van bodedienst tot internationaal transport bedrijf’ is een uniek boek over een familiebedrijf uit Surhuisterveen dat uitgroeide van een bodedienst met paard en wagen tot een Internationale Transportgroep met bijna 600 trekkende eenheden. Velen zullen zich nog de bruingele knoop herinneren die je jarenlang op alle wegen in Europa tegenkwam. Dat het boek in een behoefte voorziet, blijkt wel uit het feit dat inmiddels meer dan dertienhonderd belangstellenden het boek hebben gereserveerd.

Een paar jaar geleden besloot een aantal oud-werknemers dat het verhaal van De Bruin Transport vastgelegd moest worden. De Bruin was geen doorsnee bedrijf, en het moest dan ook geen doorsnee boek worden. In het boek wordt er vanuit verschillende perspectieven teruggeblikt. Oud-directeur Albert de Bruin vertelt in een uitgebreid interview over het ontstaan en de groei van het bedrijf. Daarnaast hebben bijna honderd oud-werknemers en andere betrokkenen een bijdrage geleverd aan het boek. Chauffeurs, monteurs, planners, kantoormedewerkers, maar ook opdrachtgevers, charters en vele anderen delen hun herinneringen aan een bijzondere tijd bij een bijzonder bedrijf. Alle verhalen samen bieden een mooi inkijkje in de wereld van het internationale transport tijdens de laatste helft van de vorige eeuw. Het vuistdikke boek met meer dan 400 pagina’s bevat naast de vele verhalen ook een schat aan historische foto’s.