Volop actie voor de jeugd bij vv Opende

OPENDE Ondanks dat in de winter helaas niet in de sporthal kon worden getraind heeft de jeugdcommissie geprobeerd om toch een programma voor haar jeugd in elkaar te zetten. Op de momenten dat het kon werd op het veld getraind, of werden onderlinge wedstrijdjes of toernooitjes gespeeld.

Hierbij is het jeugdbestuur maar wat blij met alle vrijwillige handjes. Waarbij met name voor de leiders een extra taak bij is gekomen. Elke zaterdag staan deze toppers, naast dat men de wedstrijdjes coachet, vaak ook de jeugd te trainen.

In de komende weken is nog méér te doen op de velden van vv Opende. Zo doet de club mee aan het oranjefestival van de KNVB. Daarbij stelt de club zich open voor haar eigen jeugdleden, maar ook voor vriendjes en vriendinnetjes, die op een speelse manier met voetbal in contact komen.

Vanaf 15 april tot en met 15 mei mogen alle jeugdigen gratis proeven aan het voetbal. Als vereniging stellen we alles in werking om de jeugd zoveel als mogelijk te laten bewegen en middels het openstellen van onze club kan iedereen ruiken aan het mooi(st)e (voetbal)spelletje.

Sport en spel-voetbaldag

Voor alle jeugd tot en met 12 jaar wordt 1 mei een toffe ‘sport en spel’-voetbaldag gehouden. In samenwerking met Echt Outdoor uit Opende wordt de jeugd een leuk programma voorgeschoteld. De groepen zijn verdeeld in twee leeftijdscategorieën: Groep 1 zal van 9:30 – 10:45 uur aantreden (leeftijd onder 7 t/m onder 10) en Groep 2 van 11:00 – 12:15 uur (onder 11 en onder 12 jaar). Wil je hier ook bij zijn en ben je nog geen lid: Bel of app dan even met Lubbe Klaver (06-46948725).

De oudere jeugd zal in de tweede helft van mei onder handen worden genomen door trainers van een BVO. Over al deze leuke zaken zal er in de komende week meer info gedeeld worden via facebook van vv Opende.

Nieuwe trainers

In de jeugd is er sprake van een flinke groei van leden. Hierdoor is de voetbalclub nu al op zoek naar nieuwe trainers. Ook voor het nieuwe seizoen zijn ze op zoek naar trainers die één of twee keer in de week de jeugd naar een technisch hoger plan kunnen brengen. Denk jij hier aan bij te kunnen dragen? Schroom dan niet en meld je bij het jeugdbestuur. In het nieuwe seizoen hopen we het traject van Train De Trainer weer op te pakken, waarbij de jeugdcoördinatoren, samen met de KNVB een programma samenstelt om alle trainers/leiders een tas met voetbalbagage mee te geven.

Zoals eerder geschreven stelt vv Opende haar trainingen open voor kinderen die nog geen lid zijn, hiervoor dient vooraf contact opgenomen te worden met Lubbe Klaver (06-46948725) of René Sienema (06-12343513).