Tandartsassistente Harkema vertrekt na 30 jaar trouwe dienst

HARKEMA Anita Zuidema - Bolhuis uit het Westerkwartier verruilt na bijna 30 jaar werkzaam te zijn geweest als tandartsassistente te Harkema haar werkplek voor de tandartspraktijk in Grootegast.

Anita trad per 6 mei 1991 als 20-jarige pas opgeleide tandartsassistente in dienst bij Sipke van der Zee, de toenmalige tandarts van Harkema. Tandarts Pier Houtsma nam per 1 juni 1993 de tandartspraktijk over van zijn collega Van der Zee. Daarmee bleef de samenwerking tot op heden naar beider tevredenheid gecontinueerd.

Er is veel veranderd in het tandheelkundig speelveld in de jaren die volgden. Het werk veranderde in de loop der tijd. In het begin was het assisteren van een solistisch werkende tandarts die werkzaam was op een bovenverdieping waarnaast aansluitend, al multi-taskend, de afspraken werden gemaakt bij een balie die zich op de benedenverdieping bevond. De functie groeide uit naar een volwaardige teamspeler in een mondzorgkliniek.

Anita veranderde dynamisch mee en nam haar verantwoordelijkheden, van full-timer naar part-timer, invalkracht en moeder van twee kinderen met daarnaast nog vrijwilligersfuncties in de vrije tijd. Grootegast bood Anita een uitdagende nieuwe functie waar zij haar kennis en ervaring in een totaal nieuw team kwijt kan. Werd in het verleden vanuit Harkema een beroep op haar dan was ze er.