Wjerspegelje breidt uit met 96 locaties

REGIO Twee maanden na de lancering van Wjerspegelje is het project met Friese poëzie op spiegels uitgebreid met acht dichters en 96 locaties. ‘Wjerspegelje’ benut het aanbevolen RIVM-handenwasmoment om Friese dichters een nieuw podium te geven.

In totaal zijn er nu dertig verschillende Friese gedichten te lezen op 575 spiegels van 104 locaties. De bezoekers komen met het scannen van een QR-code bij de Nederlandse vertaling. Enkele van deze gedichten zijn te vinden in Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, het Van der Valk Hotel in Drachten en Paviljoen de Leyen in Rottevalle.

Jeanet Hospes benadert namens Merk Fryslân de locaties: “Naast overnachtings- en horecalocaties hebben we ook andere openbare gelegenheden gevraagd. Zo doen er bijvoorbeeld ook bibliotheken en andere culturele organisaties mee.”

Alle gedichten staan in het Fries en het Nederlands op friesland.nl/wjerspegelje. Daar is ook een overzicht van de locaties te vinden. De komende tijd wordt het project verder uitgebreid tot in totaal vijftig gedichten. Wjerspegelje is gebaseerd op het Zwolse idee Weerspiegelen en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân.