Advocaat moordzaak Mûnein wil nieuw bloedsporenonderzoek

Er moet een nieuw bloedsporenonderzoek komen in de moordzaak Mûnein. De advocaat van de 27-jarige verdachte, Rob Jan Pardijs, heeft daar donderdagochtend tijdens de pro-formazitting om gevraagd.

Aanleiding tot het verzoek zijn de verklaringen die twee getuigen en de verdachte hebben afgelegd. ,,Die lopen nogal uiteen’’, aldus de raadsman. Een nadere analyse zou meer helderheid moeten bieden omtrent de gang van zaken op 6 juni 2020 in de slaapkamer van de getuigen.

De 43-jarige Walter Könemann uit Almere werd daar doodgestoken terwijl hij een vriend in Mûnein hielp bij het klussen. Bij het dodelijke slachtoffer zijn 65 snij- en steeksteken geteld. De maat uit Mûnein liep 36 verwondingen op. Diens vrouw werd door de verdachte met een mes bedreigd.

Onbeantwoorde liefde

Aanleiding tot het bloederige drama was een onbeantwoorde liefde. De verdachte had zijn zinnen gezet op een van de dochters van de vrouw, echter waren die gevoelens niet wederzijds. Met een mes en een steen toog de Mûneiner naar zijn overburen, waar hij zijn frustratie uitte op de stiefvader van het meisje. Könemann kwam tussenbeide en moest deze kalmeringspoging met de dood bekopen. De verdachte stak in augustus 2020 in de gevangenis in Zwolle een medegedetineerde met een geslepen pen in het hoofd.

Enkele weken geleden werd er nog een reconstructie gemaakt van de dodelijke steekpartij.