De lente komt eraan! Wat kun je dan doen?

Aangeboden door: easyterra.nl

Het is lente in Nederland! Langzaam maar zeker begint de zon steeds meer kracht te krijgen en wordt het dus steeds warmer in ons land. Daar zijn we in principe allemaal wel aan toe nu we zoveel binnen zitten.

Dan zit je toch liever in het zonnetje in de tuin met de laptop op schoot om alsnog aan het werk te kunnen. De dagen zullen nu natuurlijk ook weer langer worden, wat ook zeker goed voor ons is. Of je in de lente bijvoorbeeld al op vakantie naar het buitenland kunt gaan in een huurauto van EasyTerra Autohuur is nog maar de vraag, maar de onderstaande dingen zijn zeker mogelijk om te doen.

Bos

In de lente is het bos natuurlijk extra mooi. Het zal weer kleur krijgen en echt in bloei komen te staan, wat natuurlijk beeldschoon is. Het is dan ook zeker een aanrader om een wandeling te maken door al deze prachtige bomen. In Nederland vind je genoeg bossen, eigenlijk in alle delen van ons land is er wel een mooi bos te vinden waar je leuk doorheen kunt lopen. Het Baarnse Bos is bijvoorbeeld echt een aanrader, hier zou je bijvoorbeeld deze wandelroute van 9 kilometer kunnen lopen. Natuurlijk kun je ook dichtbij huis een prachtig bos opzoeken als je niet al te ver wilt reizen voor een wandeling, It Fryske Gea is dan zonder twijfel een goede optie. 

Strand

Als het zonnetje echt volop schijnt in ons land dan liggen de stranden direct vol. Jij zou dan ook een dagje strand kunnen pakken met je gezin. Er is eigenlijk niets lekkerder dan genieten van het strand en de zon op een vrije dag. De wind zal door je haren wapperen, terwijl je ondertussen natuurlijk ook kunt genieten van een hapje en een drankje. Natuurlijk zul je dit op het moment wel zelf mee moeten nemen, want de strandtenten zijn gesloten. Je zou naar een stadsstrand kunnen gaan in bijvoorbeeld Amsterdam, zoals bijvoorbeeld Pllek, Dok of Paaseiland. In Friesland heb je natuurlijk ook genoeg stranden waar het heerlijk vertoeven is in de lente, bijvoorbeeld in Lemmer of op Ameland. 

Sport

De sportscholen zijn op het moment nog altijd gesloten vanwege de coronamaatregelen. Je moet daarom andere manieren vinden om je lichaam te kunnen trainen. Mogelijk heb je via allerlei webshops al diverse hulpmiddelen gekocht zoals dumbbells, barbells en kettlebells. Hier kun je thuis alsnog mee sporten, maar veel mensen vinden dit niet echt leuk. Zij gaan liever met de gewichtjes naar buiten om een goede workout te kunnen doen. In de winter is dit natuurlijk niet echt fijn om te doen, maar nu het lekkere weer eraan zit te komen is dit zeker mogelijk. Naast je eigen sportschool naar buiten brengen kun je natuurlijk in de lente ook weer gaan hardlopen. Dit zou je zelfs kunnen combineren met het bos of het strand.

Citytrip

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om in de lente als het zonnetje schijnt Nederlandse steden te bezoeken. Mogelijk kun je in de nabije toekomst dit ook gemakkelijk doen in het buitenland, maar vooralsnog kun je naar alle waarschijnlijkheid beter een dagje naar bijvoorbeeld Rotterdam gaan. In deze stad is namelijk nog genoeg te doen. Zo zou je natuurlijk naar de Euromast kunnen gaan, maar het is ook zeker een aanrader om the Cube Houses die ontworpen zijn door architect Piet Blom van dichtbij te bekijken. Sinds kort staat in Rotterdam de Markthal, wat ook zeker een leuke bezienswaardigheid is als je naar deze stad toegaat. Je hoeft uiteraard niet voor Rotterdam te kiezen, er zijn genoeg leuke steden in ons land die het bezoeken waard zijn.