Troostconcert voor bewoners ’t Suyderhuys en KSW It Wenplak

Surhuisterveen - Afgelopen zondag werd er in Surhuisterveen in de buitenlucht een muzikale middag georganiseerd voor de bewoners van ’t Suyderhuys en KSW It Wenplak. Dit ‘Troostconcert’ stond in het teken van het samen door deze tijd komen en bestond uit verschillende optredens.

Het initiatief en de organisatie van dit coronaproof concert lag volledig bij de zorgmedewerkers. Van het regelen van de muzikanten tot het technische gedeelte, de kwaliteiten werden gebundeld om de bewoners een fijne middag te bezorgen.

Dat dit gelukt is bleek wel uit de reacties van de bewoners. Zo gaf een bewoner aan dat de muziek haar optilde uit de dagelijkse sfeer. En een andere bewoner die vanwege afasie niet kan praten, neuriede verschillende nummers mee.

Ook voor de muzikanten was het genieten. ‘Het was zo bijzonder om te mogen doen,’ vertelt éen van hen die met haar dochter op de kornet een aantal stukken speelde. ‘Je maakt een ander gelukkig maar bent zelf ook blij dat je je passie voor het muziek maken weer eens kunt uitoefenen. En dan de stralende ogen en herkenning van de muziek door de bewoners, dat is fantastisch’.