Feanster jeugd schaatst om prijzen

SURHUISTERVEEN Niets herinnert meer aan het ijs, maar op de laatste zondag met natuurijs was de supportersclub van v.v. Surhuisterveen er als de kippen bij om een oude traditie hoog te houden.

Deze traditie gaat al heel wat jaren terug (1978). Op de oude Feanster baan midden in het centrum van Surhuisterveen werd er door de jeugd al geschaatst om de prijzen die de supportersclub beschikbaar stelde. Ook dit jaar was het met in achtneming van alle corona regels prima mogelijk om een korte baan schaatswedstrijd voor de jeugd te houden. In 5 leeftijds categorieën werd er fel gestreden om de prijzen. In de groep 7 en 8 jarigen werd Mathijs Riemersma 1e, Silco de Vries 2de en Julian Blom 3de.

Bij de 9-10 jarigen werd David van der Veen 1ste, 2de Thijn van Aalst en 3de James Walstra. Bij de 11+ was Wesley Hofstede 1ste, Sylvan Riemersma 2de en Stijn Hanenburg 3de. Bij de speciale meiden categorie (met liefst 10 deelneemsters) werd Daphne Wassenaar nr. 1, Lois de Bruin nr. 2 en Elise Bos 3e.

Bij de foto: Bij de jongens 9 en 10 jaar gingen David van der Veen 1e, Thijn van Aalst 2e en James Walstra 3e er met de prijzen van door.