Drogist Klaas Helfrich in Surhuisterveen: ‘Dubbel gevoel’

SURHUISTERVEEN Een groot deel van de middenstand heeft het zwaar sinds de Corona uitbrak. De huidige RIVM-regels om in bepaalde branches toch artikelen te kunnen bestellen en afhalen, geeft wat lucht. Maar in beperkte mate.

De situtie voor Drogisterij Helfrich in Surhuisterveen ligt anders. Eigenaar Klaas Helfrich heeft een ‘dubbel gevoel’ over de actie. „Tja, wij zijn steeds open geweest, als drogisterij zijn we als essentieel aangemerkt. We mogen alles verkopen, maar ik loop wel met gemengde gevoelens. Iedereen is verder dicht, dat is best wel vreemd”, aldus de Feanster ondernemer.

Stil op straat

Sinds de maatregel van vorig voorjaar zijn er wel aanpassingen. „De looproutes hebben we altijd gehouden. Ook in de zomermaanden, toen veel winkels dat loslieten. Maar door de beperkingen is het heel stil op straat. Dan hebben we hier ook nog de reconstructie van het centrum. Je mist levendigheid en actie.”

Of de clic&collect-regel goed werkt, is wat Helfrich betreft moeilijk te zeggen. „Ook door de sneeuw en alles. Ik kan daar niet zo goed een mening over geven. Wij hebben het wel druk, ook met elastische kousen, pakketbezorging van DHL, uitleen-hulpmiddelen. Ik ben blij dat we dit kunnen doen”, stelt hij, daarbij zeker het belang voor de klant in het oog houdend.

„Dat er met click& collect een onderscheid is, is wel heel raar. Hier mag de klant naar binnen, elders niet. Ik betwist geen enkele regel, maar heb er wel een dubbel gevoel bij”, besluit Helfrich.