VO Surhuisterveen: Technologie en Toepassing

SURHUISTERVEEN Vanaf schooljaar 2021-2022 start VO Surhuisterveen met het nieuwe vak Technologie en Toepassing. T&T is bestemd voor de leerlingen die de theoretische leerweg volgen en zal vooral bestaan uit realistische praktijkopdrachten.

Leerlingen gaan aan de slag met levensechte opdrachten uit het bedrijfsleven en zullen veel buiten de school leren. Afgelopen herfst heeft de school een subsidie ontvangen om dit vak te ontwikkelen. In augustus van dit jaar zal een groep van 20 leerlingen in de bovenbouw van de theoretische leerweg starten met T&T. Over vier jaar is het de bedoeling dat iedere leerling in de bovenbouw het vak T&T gaat volgen.

Het vak zal gaan over de volle breedte van technologie en de toepassing daarvan binnen alle vakgebieden. Dus of iemand nou richting de zorg, richting economie of richting techniek wil, er is voor ieder wat wils. Behalve bezig zijn met het vak ontwikkelen de leerlingen ook veel vaardigheden, zoals presenteren, samenwerken en plannen. Ook het bezoeken van bedrijven en lessen volgen op het mbo zullen onderdeel uitmaken van het programma. In klas 1 en 2 van de theoretische leerweg zal er via praktijklessen kennis worden gemaakt met dit vak. Ook daar gaan de leerlingen op deze uitdagende manier aan de slag.

Examenvak

Het vak zal in klas 3 en 4 een volwaardig examenvak zijn en geeft leerlingen dus een mooie mogelijkheid om in hun opleiding ook praktisch bezig te zijn. Op dit moment is een aantal enthousiaste docenten druk bezig met de inrichting van het lokaal waar onder meer een 3D printer, een lasersnijder en een drone zullen komen te staan.

Meer informatie via de school (telefoon: 0512 – 36 90 90, mevrouw H. Blom).