Start campagne ‘Tot straks Lelylijn!’

DRACHTEN ‘Tot straks Lelylijn!’. Met die slogan voeren de Vrienden van de Lelylijn nu campagne voor de hogesnelheidsverbinding tussen het Noorden en de Randstad. Deze zorgt ervoor dat Drachten straks een eigen treinstation krijgt en dus betere verbindingen richting Groningen, Leeuwarden en Amsterdam.

De steun van Drachten is daarvoor onmisbaar. Zodat de politieke partijen die het nu (bijna) allemaal in hun verkiezingsprogramma hebben staan, het opnemen in het regeerakkoord en we kunnen zeggen #totstrakslelylijn.

Op de site staan korte filmpjes online waarin Drachtsters vertellen waarom zij uitzien naar de komst van de Lelylijn. Wat is het voordeel voor hen? En tegen wie of wat zeggen zij tot straks? Want de Lelylijn maakt een afspraak op zeer korte termijn mogelijk. Binnen een uur in de Randstad, sneller in Groningen of een van de Friese steden langs de route?

Mooie kansen

Burgemeester Rijpstra is groot voorstander van de treinverbinding en ziet mooie kansen voor de ontwikkeling van Drachten. Daarbij zegt hij graag ‘tot straks’ tegen de Koninklijke familie die mogelijk het treinstation in Drachten openen. Directeur van De Lawei Stef Avezaat ziet dat Drachten met de komst van de Lelylijn verbonden zal zijn met de hele wereld en verwelkomt graag het nieuwe publiek in zijn theater.

De directeur van de Friese Onderneming van het Jaar 2020 Jan Baljeu ziet mogelijkheden voor trainees om stage te lopen bij zijn organisatie Friesland Lease en student Chrystel verheugt zich op een snelle verbinding met Amsterdam om daar te kunnen shoppen voor haar kleding en haar studie daar te volgen. Zo heeft iedereen een eigen motivatie.

De filmpjes zijn te zien op www.totstraksleleylijn.nl of www.lelylijn.nl