Niels Gruter (Expert Surhuisterveen): ‘Je doet je best’

SURHUISTERVEEN De coronamaatregelen voor middenstanders zijn met het click&collect-systeem wat verruimd. Geen winkelbezoek, wel bestellen en na minimaal vier uur afhalen.

Niels Gruter van Expert Surhuisterveen is blij met die maatregel. „Prima, ik ben er wel tevreden over. Fijn dat zoiets weer mogelijk, is, dat je daarmee kan beginnen. De rolluiken van de winkels zijn weer open, mensen zien wat er gebeurt”, aldus de ondernemer.

Toch bestaan er volgens Gruter bij klanten wel misverstanden. „Je doet je best binnen de regels, het hele jaar al. Sommige mensen denken dat we aan de deur verkopen, maar dat kan niet. Je kunt wel bellen, bestellen en dan binnen vier uur afhalen. Tja, we proberen daar het maximale uit te halen.”

„Het is ook echt heel fijn, dat mensen ons nog steeds weten te vinden. En bewust lokaal kopen”, benadrukt Gruter. „We doen ons uiterste best iedereen zo snel mogelijk te helpen. en zo hou ik iedereen ook aan het werk”, noemt hij als niet onbelangrijk aspect. Ïk blijf enthousiast en positief, en dat motiveert.”